Μπέρδεμα (;)

Νοέμβρης 2008

Ίσως να ευθύνεται το νεαρό της ηλικίας της που όλα μέσα στο μυαλό της είναι σαν ένα μάλλινο κουβάρι από αυτά που παίζουν τα μικρά γατάκια. Σκόρπια, αμέτρητα, αναπάντητα (;) ερωτήματα! “Πώς και γιατί μπήκαν στο στομάχι μου πεταλούδες; Γιατί χαμογελάω με έναν ηλίθιο τρόπο στη σκέψη του; Γιατί κλαίω; -είχα καιρό να κλάψω! Γιατί ανυπομονώ να έρθει η “μέρα μας”; Γιατί χτυπάει δυνατά η καρδιά μου όταν ακούω τη φωνή του; Γιατί;” Γιατί….Γιατί;!

Δε μπορεί να βρει λογική! Ποια; Αυτή, που για όλα έχει έτοιμη κάποια λογική εξήγηση. Τόσο εκνευριστική γίνεται εξαιτίας της στιγνής λογικής της. Ποτέ δεν αφήνει τους άλλους να ονειρεύονται. Θεωρεί ανόητο εώς αξιολύπητο να παραμυθιάζονται οι άνθρωποι. Πάντα τους “προσγειώνει”. Γιατί όμως; Γιατί την ενοχλεί όταν οι άλλοι στο όνειρο βρίσκουν τον “Παράδεισο” που ανακουφίζει τις πληγές τους; Για να μη νιώθει μόνη στο δικό της τετράγωνο κόσμο; Τη φοβάται τη μοναξιά!

Και τότε έγινε κάτι σαν έκρηξη μέσα της! Εκείνη τη μελαγχολική νύχτα του Νοέμβρη στα 17 της πλέον χρόνια παραδέχτηκε -στον εαυτό της- ότι έτσι τόσο γλυκά, απρόσμενα της χτύπησε ο Έρωτας -ο ποιος; αφού δεν υπάρχει…ή μήπως…;- την πορτούλα της καρδιάς της, και αυτή δειλά-δειλά την άνοιξε….Ένιωσε τη μοναξιά της να χάνεται παρόλο που ολομόναχη ήταν στο σπίτι και μάλιστα είχε επιλέξει εκείνο το βράδυ να μη τη συντροφεύσει η μουσική….Δεν την είχε ανάγκη. Της ήταν αρκετό να τον σκέφτεται….και η υποψία ότι ίσως και αυτός την έφερνε στο νου του….

Τον επίλογο της ιστορίας δεν τον γνωρίζει και αυτό ίσως να την τρομάζει! Όμως, όχι! Δεν θα το βάλει στα πόδια! Όχι αυτή τη φορά. Τώρα έχει διαφορετική υφή και η επιθυμία να την αγγίξει και να τη νιώσει υπερβαίνει το φόβο της. Άλλωστε “….δι’ λέου καφόβου περαίνουσα τν τν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν.” Φυσικά αυτό ισχύει μόνο στις τραγωδίες, ωστόσο μη της το πείτε! Μη τη ξυπνάτε! Αφήστε την να ζήσει το όνειρο…. και ας ξυπνήσει σε έναν εφιάλτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s