Ψηφίδες Χρόνου

Στον τόπο όπου παγώνει ο χρόνος, βλέπει κανείς εραστές να φιλιούνται στις σκιές των κτηρίων, σε έναν κρυσταλλωμένο εναγκαλισμό που δεν θα χαλαρώσει ποτέ. Ο αγαπημένος δεν θα πάρει ποτέ τα χέρια του από εκεί όπου βρίσκονται τώρα, δεν θα επιστρέψει ποτέ το φυλαχτό των αναμνήσεων, δεν θα ταξιδέψει ποτέ μακριά από την αγαπημένη του, δεν θα ξεχάσει ποτέ να της εκφράσει την αγάπη του, δεν θα ζηλέψει ποτέ, δεν θα ερωτευθεί ποτέ κάποια άλλη, ποτέ δεν θα χάσει το πάθος τούτης της χρονικής στιγμής.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτά τα μαρμαρωμένα αγάλματα φωτίζονται μόνο από το πιο αχνό κόκκινο φως, επειδή στο κέντρο του χρόνου το φως ελαττώνεται σχεδόν ως το τίποτε, οι ταλαντώσεις του επιβραδύνονται ως την ηχώ που αντιλαλεί σε απέραντα φαράγγια, η έντασή του μειώνεται ως το ξέθωρο λαμπύρισμα μιας πυγολαμπίδας.

Όσοι δεν έφτασαν στο νεκρό σημείο κινούνται μεν αλλά με το ρυθμό των παγετώνων. Ένα χάιδεμα στα μαλλιά ίσως διαρκέσει ένα χρόνο, ένα φιλί ίσως κρατήσει μία χιλιετία. Όσην ώρα διαρκεί ένα χαμόγελο, οι εποχές εναλλάσσονται στον έξω κόσμο. Όσην ώρα διαρκεί ένα αγκάλιασμα, γέφυρες ορθώνονται. Όσην ώρα διαρκεί ένας αποχαιρετισμός, πολιτείες ολόκληρες αποσαρθρώνονται και περνούν στη λήθη.

. . . .

Ποιός άραγε έρχεται για προσκύνημα στο κέντρο του χρόνου;”


(απόσπασμα από το βιβλίο “ψηφίδες χρόνου”, βασισμένο σε αποσπάσματα από το βιβλίο “τα όνειρα του Α’ι’νστάιν”)Φαντάσου, να άγγιζες το κέντρο του χρόνου, μια δυστυχισμένη στιγμή.


Ευτυχώς, που ο χρόνος κυλά…

One thought on “Ψηφίδες Χρόνου

  1. Ο/Η CobaLus λέει:

    αυτό το βιβλίο δεν υπάρχει.
    το έχω διαβάσει ήδη 3 φορές!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s